Kedves Felhasználóink!


Közel 6 éves működés után arra kényszerülünk, hogy megszüntessük oldalunkat. 
Annak idején az ingyensms.hu azért jött létre, hogy az internetes korlátlan ingyenes SMS-küldés biztosítása okán oldalunk olyan nagy látogatottságot érjen el, illetve akkora regisztrált felhasználói tábort hozzunk létre, ami a hirdetőknek vonzó lesz. A hirdetési díjakból szerettük volna finanszírozni az üzenetküldések, és az üzemeltetés költségeit. Az SMS-reklámok fogadását az egyenlegeken történő jóváírásokkal „honoráltuk.”

 

Sajnos a piaci viszonyok 2002-ben kedvezőtlenül változtak, a mobilszolgáltatók végződtetési díjat vezettek be a szöveges üzenetekre is, ami az SMS-küldések költségét nagymértékben növelte. Reklámfelületeinket nem tudtuk a kívánt mértékben értékesíteni, a célzott SMS-reklám kampányok száma is elmaradt várakozásainktól. (Ennek oka volt az is, hogy felhasználóink az ehhez szükséges személyes adataikat vonakodtak megadni.)

 

Arra kényszerültünk, hogy az ingyenes SMS-küldést limitáljuk, és bevezessük a forintban nyilvántartott személyes egyenleg rendszert. Oldalunk nevét ezzel egy időben mobilabc-re változtattuk.

 

Az SMS-díjak költsége tovább emelkedett (itt szükséges megjegyezni, hogy az IP alapú, közvetlenül az SMS-központba küldött üzenetek díjtáblázata nem azonos a lakossági SMS-küldési díjak tarifatáblázatával!), a hirdetők pedig továbbra sem döngették kapuinkat.

 

Mindezek miatt június 1-én az egyenlegfeltöltési módokat leállítottuk, de az SMS-küldés lehetőségét oldalunkon két hónapig (2006. július 31-ig) fenntartjuk. A fel nem használt egyenlegeket a regisztráció alkalmával elfogadott feltételek szerint eddig az időpontig visszafizetjük felhasználóinknak.

 

A domain neveket eladjuk egy szintén SMS küldéssel foglalkozó másik társaságnak, ők ezen az oldalon hasonló szolgáltatással fognak jelentkezni. A vásárló cég nem jogutódunk, tehát sem a regisztrációban megadott adatokat, sem az egyenlegeket nem adjuk át neki.

Reméljük, hogy szolgáltatásainkkal sokan voltak elégedettek, annak ellenére, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettük volna.

Fentiekről természetesen felhasználóinkat email-ben is értesítjük.

Üzemeltetők